Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudni illik

A karaoke-zás (éneklés) elsősorban a saját szórakozásunkat, egyéniségünk kibontakozását szolgálja.
Sok-sok gyakorlás után idővel eljuthatunk olyan szintre, hogy a produkciónk másoknak is pozitív élményt adjon. Ha lehetséges, akkor mindig olyan dalt válasszunk, amely közel áll az egyéniségünkhöz és belefér a hangterjedelmünkbe. Ha nekünk a lassúbb dalok tetszenek vagy a régebbi slágereket kedveljük, akkor bátran válasszunk azok közül. Egy jó karaoke partyn nem lehet akadály az sem, hogy egy dalt akár többször is elénekelhessenek különböző előadók. Így egyúttal lehetőség van némi összehasonlításra is, amelyből mindenképpen tanulni lehet. Ez természetesen nem azonos a versennyel. Minden versennyel az a "baj", hogy a vesztesek vannak többségben és ez az egyénekre nézve nem biztos hogy kedvező hatást gyakorol.
Néhány technikai jellegű jó tanács:
Az énekléshez készített speciális mikrofonok felépítése miatt mindig szemből és viszonylag közelről (2-4 cm) énekeljünk rá a kosárra, mert csak így lesz kellőképpen hatásos akusztikai szempontból (a függőlegesen és távol tartott mikrofon látvány szempontjából biztosan elegánsabb csak éppen sokkal kevésbé hatékony formája a hangtovábbításnak). A produkció megkezdése előtt célszerű egy kis próbát tartani a mikrofonnal (pl.: köszönteni a hallgatóságot), mert így lehetőséget adunk a technikusnak is, a pontos beállítások esetleges korrekciójára.
Ne tülekedjünk "beszállni" egy-egy dalba a pillanatnyi előadó kifejezett kérése vagy engedélye nélkül. Biztosan mi magunk sem vennénk jó néven, ha valaki akaratunk ellenére közreműködne a mi előadásunkban.
A mások produkciójának sikerét növelhetjük, tetszésünket fejezhetjük ki ütemes tapssal. Az előadás végén pedig szinte "kötelező" megtapsolni társainkat, mert nekik ugyanolyan jólesik az elismerés mint nekünk.
Veszélyes és kifejezetten udvariatlan dolog a társainkkal szemben, ha cigarettával vagy itallal megyünk az alkalmi "pódiumra". Azt a 3-4 percet mindenkinek ki lehet bírni cigarettafüst és ital nélkül.
(Az előadótérben egyébként sincs helye a füstnek, mert az énekléshez sok és tiszta levegő szükséges).

Nyilvános helyen ez ma már egyébként is tiltott cselekedett.


Ezen gondolatok megfontolása mellett mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk!

 

Cikkek

Tudni illik

2008.02.03

 

Azt, hogy mi illik, mi nem, az általában az etikett szabályból,
és a személy vérmérsékletéből adódik.
Segítünk, ne neked kelljen kitalálni,
hogy ebben a körben mi illik, mi nem.


Írd le Te is a véleményed.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudni illik | Hozzászólások: 1